O nouă sesiune de instruire pentru un grup de tineri a avut loc sâmbătă, 10 septembrie, în orașul Căinari din raionul Căușeni.

Împreună cu instructoarea regională Natalia Popușoi au fost analizate articolele și interviurile realizate de către tineri cu factori locali de decizie în contextul rezolvării problemelor comunitare.

Materialele tinerilor, în care sunt abordate problemele comunității și soluțiile pentru rezolvare urmează să apară în presă. Tinerii jurnaliști vor monitoriza felul în care sunt rezolvate problemele după sesizarea lor în presă și vor raporta despre soluționarea lor.

Activitățile tinerilor din Căinari sunt realizate în cadrul proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”, aflat la a doua etapă. Acesta este implementat de Asociația Baștina Frăsînești, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată, fiind finanțat prin Programul de Granturi 2022 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației și Cercetării.

Printre scopurile urmărite ale proiectului se numără impulsionarea activismului civic în sensul mobilizării oamenilor pentru rezolvarea problemelor comunitare.

Anterior, mai multe activități pentru tineri în domeniul jurnalismului comunitar au fost organizate în raioanele Ștefan Vodă, Cimișlia, Anenii Noi, Ungheni, Fălești și Căușeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.