Asociația Promo-LEX a lansat Misiunea de Observare (MO) a alegerilor locale noi pentru funcția de primar, care vor avea loc în data de 16 octombrie în trei localități din R. Moldova.

Mai exact, acestea se vor desfășura în satul Sălcuța, Căușeni, în comuna Ialpujeni, Cimișlia, și în comuna Braniște, raionul Rîșcani. vor fi organizate alegeri locale noi pentru funcția de primar.

Acestea sunt ultimele alegeri care pot fi organizate, conform legislației, până la alegerile locale generale din anul 2023.

Promo-LEX menționează că MO va fi realizată de către echipa centrală, trei observatori pe termen lung și câte un observator pe termen scurt în fiecare secție de votare.

Necesitatea organizării alegerilor pentru funcția de primar al satului Sălcuța și al comunei Ialpujeni a survenit în urma decesului foștilor primari, iar pentru cel al comunei Braniște mandatul a încetat înainte de termen din cauza imposibilității de a-și exercita atribuțiile pe o perioadă mai mare de patru luni consecutive.

Misiunea de Observare a alegerilor locale noi este desfășurată cu suportul financiar al USAID prin Programul „Democrație, Transparență și Responsabilitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here