La Cimișlia, va fi implementat un Program de revitalizare urbană. Implementatorii și autoritățile locale au început procesul de identificare a zonei unde urmează să fie realizate proiectele de revitalizare, iar un sondaj în acest sens este derulat în regim online în comunitatea locală.

Un grup de lucru a stabilit pașii ce urmează a fi parcurși și măsurile care vor fi întreprinse în vederea asigurării continuității și caracterului participativ al procesului de elaborare a Programului.

S-a stabilit ca, până la finele lunii octombrie a.c., proiectul Programului de revitalizare urbană a orașului Cimișlia va fi definitivat. Acesta va fi supus consultărilor publice.

În cadrul ședinței grupului de lucru, primarul de Cimișlia, Sergiu Andronachi, a spus că sintetizarea și analizarea indicatorilor va permite să fie determinată zona cu cel mai înalt grad de degradare pentru a fi revitalizată. Autoritățile planifică un șir de acțiuni și măsuri investiționale, a adăugat primarul.

Directorul interimar al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR Sud), Ion Pînzari, a menționat că instituția pe care o reprezintă va acorda, în continuare, orașului Cimișlia suportul tehnic necesar în realizarea Programului de revitalizare urbană și altor proiecte.

Programul de revitalizare urbană a orașului Cimișlia este realizat în cadrul proiectului „Suport orașelor din Regiunea de Dezvoltare Sud privind implementarea eficientă a politicilor publice naționale în domeniul dezvoltării urbane”, finanțat de Polish aid și implementat de ADR Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.