Două proiecte destinate în mod special tinerilor au fost implementate recent în localitatea Pociumbăuți, raionul Râșcani. Este vorba de amenajarea unui centru unui centru pentru tineri și a unui teren de sport.

Centrul pentru tineri a fost amenajată în cadrul proiectului ,,Tineretul este viitorul”. Micul, dar prietenosul centru, este dotat cu computere și imprimantă. Aici, sunt organizate diverse activități, jocuri de societate, ateliere de desen, de modelat din plastilină și altele.

„Mi-a plăcut să mă implic în procesul de implementare a proiectului”, spune Anastasia Gavriliță, liderul proiectului.

În cadrul celui de-al doilea proiect – ,,Sportul – izvor de sănătate și prospețime” – tinerii din grupul de inițiativă „Pociumbăuțenii” au realizat lucrări de amenajare a stadionului și au cumpărat echipament sportiv pentru echipa de fotbal din localitate.

„Mi-a plăcut foarte mult să fiu de folos comunității, să pot aduce un beneficiu tinerilor. A fost o experiență bună de activitate în echipă”, susține Stas Lisevici, liderul proiectului.

Ambele proiecte au fost realizate de un grup de inițiativă al tinerilor locali în cadrul Programului de granturi mici a Fondului pentru Tineri Rîșcani și în parteneriat cu Primăria Pociumbăuți.

Nicoleta ALBOT,
corespondentă comunitară în raionul Râșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.