Foto: PNUD Moldova

În orașul Tiraspol din stânga Nistrului și-a deschis ușile primul centru de suport și de dezvoltare a antreprenoriatului. Acesta a fost creat cu susținerea Uniunii Europene.

Acesta va oferi tinerilor antreprenori acces la informații, consultanță și instruire.

Pentru deschiderea Business HUB-ului din Tiraspol, UE a acordat 200.000 euro prin intermediul programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Din cele 16 locuri destinate rezidenților, 12 deja sunt arendate și astfel tinerii antreprenori pot munci la realizarea propriilor idei de afaceri.

„Business HUB-ul va ajuta comunitatea creativă și tehnologică să progreseze și să prospere. Spațiile de coworking vor facilita conexiunile între antreprenori, organizațiile de sprijin pentru afaceri, mediul academic și consumatori. Cu siguranță, buna funcționare a Centrului va consolida atât colaborarea, cât și încrederea părților interesate de pe ambele maluri ale Nistrului”, a spus Jānis Mažeiks, ambasadorul UE în R. Moldova.

Noul Business HUB creat la Tiraspol dispune nu doar de birouri și spații de lucru pentru rezidenți, dar și de o sală de conferințe și alte elemente de infrastructură necesare tinerilor antreprenori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.