Călătorii, care se deplasează cu transportul public în Chișinău, vor beneficia de servicii de transport urban mai sigure cu suportul Uniunii Europene, în urma instalării utilajului bactericid achiziționat în cadrul proiectului UE „MOVE IT like Lublin”.

Primele 30 de unități de echipament inovativ, reprezintă o măsură de răspuns la provocările de sănătate publică, în contextul pandemic de combatere a răspândirii virusului COVID – 19 și a altor afecțiuni contagioase.

În vederea asigurării securității și sănătății locuitorilor Capitalei, până în luna septembrie 2022, Uniunea Europeană va oferi în total circa 680 de recirculatoare bactericide, ce vor acoperi un număr de peste 340 de autobuze și troleibuze.

Recirculatoarele bactericide sunt instalate în spațiile din unitățile de transport public unde circulă mai puțin aer, iar prin acțiunea eficientă a razelor UVC aerul se dezinfectează rapid și protejează călătorii în timpul utilizării transportului public, inclusiv atunci când se atestă un flux mare de oameni.

Proiectul „MOVE IT like Lublin”, finanțat de Uniunea Europeană, este implementat în baza unui parteneriat între Primăria Chișinău și Primăria Lublin (Polonia) până în anul 2025, de care beneficiază locuitorii și oaspeții capitalei care utilizează transportul public municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.