Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, participă azi, la București, la cea de-a doua ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova.

Prima conferință a avut loc în data de 5 aprilie la Berlin, fiind organizată la inițiativa Germaniei, Franței și a României.

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, va avea o intervenție online în deschiderea conferinței, potrivit Guvernului de la București.

Conferința de la București va fi găzduită și co-prezidată de ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, alături de ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și ministrul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou, notează Guvernul de la Chișinău.

Donatorii și partenerii R. Moldova se reunesc pentru a identifica noi posibilități de generare a asistenței necesare R. Moldova pentru depășirea crizelor, realizarea reformelor și atingerea obiectivelor propuse odată cu obținerea statutului de țară candidat de aderare la UE.

Potrivit Guvernului de la București, conferința de la Berlin a generat angajamente financiare în valoare de 659,5 milioane euro ca împrumuturi, sprijin bugetar și asistență financiară, angajamente de relocare în alte state a 12.000 de refugiați ucraineni din R. Moldova, precum și ajutor umanitar în valoare de 71,3 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.