Postul public de televiziune „Moldova 1” lansează din 10 iulie un jurnal săptămânal de știri și analize cu genericul «Що Тижневик» (Ciotîjnăvîk, adică Săptămânal). Totodată, „Moldova 1” relansează emisiunea de cultură „Svitanok”, care va fi moderată de o refugiată din regiunea Lvov (Ucraina).

Jurnalul săptămânal «Що Тижневик» va fi difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 11:40. Prima ediţie va fi difuzată la 10 iulie.

Noul produs informațional, care este o premieră pe piața media din R. Moldova, este destinat ucrainenilor din Moldova şi refugiaţilor din țara vecină, spune Daria Rusu, producătoare la „Moldova 1”.

Iar Olga Gornâh, o muziciană ce activase în Lvov până la invazia rusească în Ucraina, va prezenta la postul public din Moldova emisiunea culturală „Svitanok”.

Ambasadorul ucrainean la Chișinău, Marko Şevcenko, susține că produsele informaționale în limba ucraineană reprezintă un pas important ce deschide noi perspective.

Mai bine de 6% din numărul total al populației din R. Moldova sunt cetățeni etnici ucraineni. Peste 77.000 de refugiați ucraineni sunt găzduiți în R. Moldova.

Monitor Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.