sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Platforma DA renunță la culoarea castanie în favoarea celei albastre. Formațiunea anunță că revine în forță în viața politică

Acasă Articole Altele Platforma DA renunță la culoarea castanie în favoarea celei albastre. Formațiunea anunță...

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a anunțat sâmbătă despre schimbarea semnelor și culorilor identitare, actualizarea programului politic și despre alegerea unor noi membri în funcții de conducerii și despre faptul că formațiune revine în forță în viața politică, transmite Jurnalist.md.

Consiliul Național al PDA a luat o serie de decizii privind „reformarea și resetarea” formațiunii, a anunțat liderul formațiuni Dinu Plângău.

Partidul a renunțat, între altele, la culoarea castanie și a adoptat-o pe cea albastră. Liviu Vovc a fost desemnat secretar general al formațiunii.

Chiril Moțpan, Iana Stanțieru și Liliana Tănase sunt vicepreședinții Platformei DA, iar Andrei Năstase – președinte fondator. Platforma DA și-a ales și liderii organizațiilor și a decis să-și consolideze structurile teritoriale în contextul alegerilor locale de anul viitor. În acest sens, s-a decis revitalizarea Ligii aleșilor locali. „În contextul alegerilor locale, pledăm pentru coagularea forțelor democratice și europene”, se arată în declarația dată citirii de Dinu Plângău.

„PDA revine în forță în viața politică din Moldova, asumându-și obiectivul care a fost validat de congresul formațiunii – readucerea DA în prim planul vieții politice a R. Moldova și transformarea partidului în principala alternativă politică pentru segmentul de centru-dreapta”, se mai arată în declarația citată.

Platforma DA a mai anunțat că își propune să creeze și un Cabinet din umbră.

Platforma DA a luat ființă în 2015, inițial ca mișcare civică, pe fundalul protestelor anti-oligarhice, ulterior transformându-se în Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”. Andrei Năstase a fost liderul partidului din decembrie 2015 până în iulie 2021.Dinu Plângău a fost ales lider al partidului în luna mai a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -