18 tineri s-au alăturat în calitate de stagiari angajaților instituției prezidențiale de la Chișinău. Ei vor munci cot la cot cu funcționarii publici pentru a învăța ce presupune lucrul în serviciul public și pentru a obține aptitudini ce le vor spori șansele de încadrare în câmpul muncii, odată cu absolvirea instituțiilor de învățământ.

În activitatea lor zilnică, stagiarii vor fi ghidați de către colegii din diverse direcții ale instituției, dar și de către consilierii președintelui R. Moldova.

La ședința introductivă organizată în prima zi de stagiu, tinerii au fost salutați de Sergiu Cotorobai, Secretar general adjunct al Președinției, de Gintautas Baranauskas, șef adjunct al Secției Cooperare din cadrul Delegației UE la Chișinău, și de Hans Martin Sieg, Înalt Consilier UE în domeniul coordonării strategice și afacerilor europene.

Bursele pentru stagii au fost oferite tinerilor de Uniunea Europeană.

În total, 47 de tineri participă la programul-pilot de burse lansat de UE în Moldova. Recent, în acest program, un grup de tineri și-au început stagiul la guvern și alte instituții subordonate executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.