luni, august 15, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Capitala de sud a R. Moldova împlinește 520 de ani

Acasă Cahul Capitala de sud a R. Moldova împlinește 520 de ani

Municipiul Cahul, cel mai important oraș din regiunea de sud a R. Moldova, supranumit și Capitala de sud, împlinește azi 520 de ani de la prim atestare documentară.

„Vă îndemn să ne iubim cu toții localitatea, să locuim în armonie, dragoste, înțelepciune, pace, bunăstare și să păstrăm în inimă, acest loc binecuvântat de Dumnezeu, care se numește Cahul” se arată într-un mesaj al primarului orașului, Nicolae Dandiș.

Acum 520 de ani, Cahul era menționată cu denumirea Șcheia, ulterior localitatea schimbându-și numele în Frumoasa. La 18 decembrie 1835, țarul rus Nicolai I i-a conferit statut de oraș și reședință de județ cu numele Cahul, în cinstea victoriei într-o bătălie cu turcii.

În prezent, Cahul numără circa 30.000 de locuitori. În 1902, orașul avea circa 8000 de locuitori.

În ultimii ani, orașul Cahul cunoaște o dezvoltare ascendentă grație unor programe și investiții europene. Recent, Cahul a adoptat o Agendă Locală de Business pentru următorii cinci ani. Printre obiective se numără formarea antreprenorială la nivel local;  dezvoltarea sectorului agroalimentar; valorificarea potențialului de dezvoltare a turismului și promovarea conceptului de specializare inteligenta la nivel de regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -