Ambasadorul R. Moldova la București, Victor Chirilă, consideră că R. Moldova poate deveni membră a Uniunii Europene în șase, iar pentru aceasta este nevoie de o societate mobilizată și de o „guvernare solidă”.

Victor Chirilă a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă România că „în varianta cea mai optimistă, dar depinde foarte mult de felul în care noi vom progresa în îndeplinirea acelor condiții și ulterior implementarea propriu-zisă a acelor reforme, varianta optimistă este 6 ani, după mine, și cred că noi putem realiza acest lucru în 6 ani.”

Diplomatul a mai spus că ar trebui mobilizată societatea, care să înțeleagă că „avem nevoie de o guvernare solidă pentru următorii cel puțin șase ani, ca să ducem la bun sfârșit acest mare efort.”

Victor Chirilă a mai declarat că R. Moldova are nevoie să-și consolideze societatea, economia, să fie mai puțin șantajabilă din punct de vedere energetic și să investească în propria securitate, iar aceste lucruri pot fi realizate doar alături de România, UE și SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.