Dorința tinerilor din satul Mihăileni, raionul Râșcani, de a avea terenuri amenajate de badminton și volei se va materializa. Recent, organizația locală „Tinerii Mihăilenari” a fost desemnată câștigătoare a unui grant în cadrul rundei a opta în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri din raionul Râșcani.

Este vorba de inițiativa comunitară ,,Sportul – perspectivă pentru generații”, elaborată și prezentată de cei mai ambițioși juniori din Mihăileni. Acordul de finanțare pentru implementarea acesteia a fost semnată într-un eveniment public ce a avut loc în orașul Râșcani.

Proiectul va susține amenajarea, în perioada iunie-august, a două terenuri de sport în parcul din Mihăileni – unul pentru badminton și altul pentru volei. Pentru implementarea proiectului, tinerii vor face front comun cu maturii, vor dezvolta abilități de comunicare și își vor organiza în comun activitățile, potrivit lucrătoarei Primăriei Mihăileni, Natalia Trancalan, mentor al proiectului.

Anterior, tinerii din localitate și Primăria Mihăileni au examinat care sunt necesitățile pentru o mai bună organizare a timpului liber în localitate. Astfel, s-a stabilit că amenajarea unor spații pentru petrecerea sănătoasă a timpului liber.

Banii necesari pentru amenajarea celor două spații au fost oferiți prin Fondul pentru Tineri Râșcani, implementat de Asociația „Generația Viitorului” cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia. Partenerii proiectului sunt Primăria Mihăileni și Direcția Învățământ Tineret și Sport Râșcani.

Recent, 12 echipe de tineri au obținut finanțări de la 10 mii până la 15 mii de lei pentru implementarea unor proiecte în domeniului sportului, culturii și divertismentului. Valoarea totală a proiectelor se cifrează la 292.622 de lei.

Nicoleta ALBOT,
corespondentă comunitară în r. Râșcani

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.