Cu pași mici se fac lucruri mari. 12 echipe de tineri au obținut finanțări de la 10 mii până la 15 mii de lei pentru implementarea unor proiecte în domeniului sportului, culturii și divertismentului.

Valoarea totală a proiectelor se cifrează la 292.622 de lei, bani alocați prin „Fondul Tineri pentru Tineri”.

Coordonatoarea „Fondului pentru Tineri Râșcani”, Svetlana Raifura, spune că prin inițiativele și proiectele implementate, tinerii aduc schimbarea în localitățile lor și în instituțiile în care învață. „Participă tinerii de la 14 ani până la 21 de ani. Ei formează un grup de patru persoane, scriu proiectul, îl trimit la noi și câștigă dacă este eligibil”, spune Svetlana Raifura.

Iar Alexandreea Terenteac, membră a „Fondului pentru Tineri Râșcani”, a spus: „În această ediție noi am fost tinerii bancheri care am avut oportunitatea de a selecta proiectele ale grupelor de inițiativă de la noi din raion, Râșcani. În acest mod, noi i-am ales pe cei mai buni.”

Asociația „Generația Viitorului” de șapte ani este implicat în implementarea programelor „Fondului pentru Tineri din Râșcani”, fapt ce a permis să fie antrenați câteva mii de tineri din raionul în diferite proiecte.

„Prin aceste proiecte frumoase, tinerii se implică și aduc un aport considerabil la dezvoltarea comunităților”, spune președintele Asociației „Generația Viitorului”, Denis Țurcanu.

Daniela Ciumac, vicepreședinta raionului Râșcani, spune că cei tineri trebuie susținuți în pornirile lor de a-și realiza ideile.

„Acum copiii sunt mai liberi în acțiune, în creativitate și au niște idei altfel decât ale maturilor. Acesta este scopul nostru, să-i susținem, să fie și ei mândri și localnicii mândri și nu doar, tineretul trebuie susținut întotdeauna”, spune Daniela Ciumac.

În acest an, au fost depuse 16 proiecte, iar cei 12 câștigători au fost aleși de către membrii „Fondului pentru Tineri Râșcani”.

Proiectul „Fondul pentru Tineri Râșcani” este implementat de către Asociația „Generația Viitorului”, în parteneriat cu Direcție Învățământ Tineret și Sport Râșcani, cu suportul Fundației Est-Europene, din sursele acordate de Suedia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.