sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Un documentar despre războiul din Ucraina este realizat de doi jurnaliști din Moldova. „Vom ajunge și în punctele fierbinți”

Acasă Regiuni Chișinău mun. FOTO. Un documentar despre războiul din Ucraina este realizat de doi jurnaliști...

Andrei Captarenco și Viorica Tataru, doi jurnaliști de la TV8, se află în Ucraina, unde au început să filmeze un documentar despre războiul de acolo. Ei speră să prezinte publicului din Moldova pelicula în toamnă, fiind vorba despre o istorie a războiului din Ucraina povestită de oameni simpli din această țară.

Până la plecarea în Ucraina, Andrei Captarenco și Viorica Tătaru au anunțat o campanie de strângere de fonduri, dar un suport important în realizarea proiectului îl au din partea TV8.

Aflat în aceste zile la Irpin, Andrei Captarenco a povestit Agenției Monitor Media că, împreună cu Viorica, își propun să realizeze un film cu oamenii Ucrainei care trec prin ororile războiului.

„Am început din aceleași locuri pe unde am mai fost acum câteva luni, când pe aici s-au dus lupte. Repetăm același drum, ne vedem cu aceeași oameni pe care i-am întâlnit după ocupație”, a spus Andrei Captarenco, precizând că unul dintre scopuri este să ajungă și în puncte fierbinți, cum ar fi Harkov.

Jurnalistul menționează că din cauza problemelor logistice, în special ce ține de deficitul acut de combustibil, filmările vor fi realizate în câteva etape și să „scenariul se va naște pe parcurs.”

Iar Viorica Tătaru a spus pentru Monitor Media că în Ucraina se află pe cont propriu, oamenii sunt foarte deschiși și îi ajută. „Le suntem recunoscători, sunt binevoitori”, afirmă Viorica Tătaru.

Andrei Captarenco spune că denumirea de lucru al proiectului este „Drumurile războiului” și că, în afară de TV8, este realizat cu susținerea unor oameni care „au crezut în ideea noastră.”

Potrivit jurnaliștilor, obiectul lor este să finalizeze lucrările asupra documentarului spre toamnă, care va fi prezentat în primul rând la TV8.

Ambii jurnaliști au fost anterior în diferite zone din Ucraina pe post de fixeri, alături de echipe TV din România. Andrei Captarenco a fost printre primii jurnaliști străini care a relatat despre începerea războiului la 24 februarie. Atunci el se afla în orașul Mariupol.

La TV8, Andrei Captarenco și Viorica Tătaru realizează serialul documentar „Dincolo de Nistru” despre realitățile din regiunea transnistreană.

*Proiectul celor doi jurnaliști poate fi susținut AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -