luni, iulie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Tineri din Moldova pot face stagii în Parlamentul Germaniei. Bursa nu este de neglijat

Acasă Regiuni Chișinău mun. Tineri din Moldova pot face stagii în Parlamentul Germaniei. Bursa nu este...

Tinerii absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior din R. Moldova pot aplica pentru o nouă ediție a Programului „Bursa Parlamentară Internațională a Bundestagului Germaniei”, anunță Parlamentul de la Chișinău.

Beneficiarii de bursă vor activa în cadrul biroului unui deputat german și, astfel, vor urmări din prima sursă sistemul parlamentar, procesele decizionale în politică, vor acumula experienţă practică în activitatea parlamentară. Totodată, bursierii vor putea frecventa în mod gratuit prelegeri la universităţile din Berlin.

Potrivit condițiilor de aplicare la programul „Bursa Parlamentară Internațională 2023 a Bundestagului German”, candidații trebuie să fie născuți după 1 martie 1993 și să aibă cunoștințe foarte bune de limbă germană. Programul va dura de la 1 martie până la 31 iulie 2023.

Participanţii vor primi o bursă lunară în valoare de 500 de euro. Suplimentar vor fi preluate şi costurile de asigurare în caz de boală, accidente şi de răspundere civilă, precum şi taxele administrative şi contribuţiile de asigurări sociale. În afară de aceasta, se acordă cazare gratuită sau o contribuţie lunară pentru aceste cheltuieli. Cheltuielile de călătorie tur-retur spre Berlin vor fi restituite.

Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selectare sunt disponibile pe pagina Bundestagului Germaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -