vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un nou mesaj al lui Igor Dodon din izolator: mi s-a recomandat insistent să părăsesc Moldova, dar nu am făcut-o

Acasă Articole Altele Un nou mesaj al lui Igor Dodon din izolator: mi s-a recomandat...

Ex-președintele Igor Dodon, reținut la 25 mai pe patru capete de acuzare, a mai publicat, prin intermediul avocaților săi, un mesaj din izolator în care anunță că din bănuit a devenit învinuit.

Potrivit lui Dodon, grupul de investigație pe dosarul său este compus din peste 50 de persoane: procurori, ofițeri de urmărire penală, ofițeri de investigație.

Despre acuzațiile incriminate, Dodon spune că „sunt superficiale, false, fără probe serioase și vor fi respinse de orice instanță de judecată independentă, nu capturată politic.”

În contextul învinuirii de îmbogățire ilicită, Dodon menționează că toate sursele financiar depistate au confirmare documentală. „Reconfirm încă o dată că nu am alte imobile, active, venituri, afară de cele declarate public, iar acest proces, inclusiv acest capăt de acuzare îl consider a fi un pretext inventat, pentru inițierea răfuielii politice din partea doamnei Maia Sandu, care dorește cu orice preț să înlăture principalul oponent politic”, susține Dodon.

Învinuirile privind pretinsele acte de corupție – primirea mitei, finanțarea ilegală a partidului, precum și aberanta acuzare de trădare de patrie – toate sunt nefondate și se bazează pe înregistrările video făcute ilegal de către Vlad Plahotniuc în iunie 2019, spune ex-președintele. Dodon susține că atunci s-a expus unui risc enorm el și familia sa.

Igor Dodon mai spune că de când a renunțat la mandatul de deputat ar fi fost avertizat să nu critice guvernarea și președintele țării. „Mi s-a recomandat insistent să părăsesc Moldova. Eu însă nu am părăsit țara, deși am avut posibilitate să o fac, dacă aș fi vrut”, a mai menționat Dodon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -