sâmbătă, iulie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Deputații Ilan Șor și Marina Tauber au rămas fără imunitate parlamentară

Acasă Articole Altele Deputații Ilan Șor și Marina Tauber au rămas fără imunitate parlamentară

Legislativul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputaților din fracțiunea Partidului politic „Șor”, Marina Tauber și Ilan Șor.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, Parlamentul a examinat și a adoptat hotărârile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a celor doi deputați. Astfel, aceștia pot fi  arestați, percheziționați și cercetați penal în instanță.

Toate cele patru hotărâri au fost prezentate și adoptate în mod separat, cu voturile deputaților din fracțiunea PAS și din cea a Partidului „Șor”.

Cererile privind ridicarea imunității celor doi deputați au fost adresate președintelui Parlamentului de către Procurorul General interimar pe 19 mai a.c..

Cei doi deputați sunt vizați în dosare privind frauda bancară. Ambii pledează nevinovați. Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la 7,5 ani pentru escrocherie și spălare de bani, dar dosarul acestuia este examinat de mai mulți ani în instanța a doua, fără ca să fie pronunțată o sentință. Șor a părăsit R. Moldova în vara anului 2019, după debarcarea PD de la guvernare și este dat în căutare internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -