duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Primul Centru regional de asistență a copiilor victime ale infracțiunilor a fost deschis în R. Moldova

Acasă Regiuni Bălți mun. FOTO. Primul Centru regional de asistență a copiilor victime ale infracțiunilor a...

Primul Centru regional de asistență a copiilor victime ale infracțiunilor a fost inaugurat vineri la Bălți. Instituția va oferi servicii copiilor din Bălți și 11 raioane din nordul țării.

La evenimentul de inaugurare au participat mai mulți oficiali locali și naționali, inclusiv premierul Natalia Gavrilița.

Centrul regional va oferi asistență în procesul de colectare a probelor în cauzele penale privind infracțiunile cu caracter sexual, traficul de copii sau în cazurile de violență în familie. În cadrul instituției vor activa psihologi, juriști, lucrători medicali, asistenți sociali, precum și judecătorii de instrucție, procurorii, polițiștii, medicii legiști, alți specialiști abilitați să participe la examinarea cauzelor penale privind copiii victime ale infracțiunilor.

Aici, minorii vor beneficia de asistență complexă, cum ar fi audierea în condiții speciale, examinarea și expertiza medico-legală, asistența psihologică – sub același acoperiș, într-un mediu sigur și prietenos. Scopul serviciului este să prevină retraumatizarea minorilor în timpul examinării legale și să le ofere asistență coordonată, bazată pe colaborarea dintre mai multe instituții.

Investiția Guvernului în crearea acestui Centrul se ridică la 3 mil. de lei. Câte circa 2 milioane de lei vor fi alocate pentru întreținere și remunerarea specialiștilor.

Alte două asemenea Centre urmează să fie deschise la Chișinău și Cahul.

În 2021, în R. Moldova s-au înregistrat 374 de cazuri, în care copiii au devenit victime ale infracțiunilor cu caracter sexual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -