marți, mai 17, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

SUA și R. Moldova au semnat Memorandumul pentru vânzarea unui tern în centrul Chișinăului, unde urmează să fie construit sediul unei noi ambasade

Acasă Chișinău mun. SUA și R. Moldova au semnat Memorandumul pentru vânzarea unui tern în...

SUA și R. Moldova au semnat, astăzi, un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA și un nou parc public, anunță un comunicat al presă am misiunii diplomatice americane.  

„Statele Unite se angajează să continue consolidarea parteneriatul nostru cu R. Moldova. Acțiunea de astăzi este un pas important spre construirea unei noi ambasade care să sprijine această relație, precum și spre deschiderea unui nou parc public pentru locuitorii din Chișinău”, a declarat Ambasadorul SUA, Kent Logsdon.

Ambasada SUA la Chișinău precizează în comunicat că semnarea Memorandumului constituie un pas important al unui proces care va rezulta în crearea unui parc public nou, în restaurarea porților emblematice ale stadionului și în construirea unui campus diplomatic de talie mondială.

Amintim că Guvernul de la Chișinău a aprobat, recent, Memorandumul de înțelegere prin care a dat start procedurilor de vânzare a unui teren cu o suprafață de aproximativ 5,2 hectare al fostului Stadion Republican. Decizia de a vinde terenul respectiv către SUA a fost luată încă în 2019 de fosta guvernare PD. Ulterior, însă coaliția PSRM/„Șor” a stabilit prin lege retrocedarea Stadionului către stat. Legea a fost declarată ulterior ne-constituțională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -