duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Peste 2,4 mil. de moldoveni, în opt ani, au beneficiat de regimul liberalizat de vize

Acasă Regiuni Chișinău mun. Peste 2,4 mil. de moldoveni, în opt ani, au beneficiat de regimul...

Astăzi, se împlinesc opt ani de la abolirea regimului de vize pentru călătoriile de scurtă durată ale cetăţenilor R. Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în statele non-membre, dar care fac parte din spațiul Schengen.

Poliţia de Frontieră a înregistrat 2.435.082 de cetăţeni moldoveni, care s-au prezentat la ieșirea din țară prin punctele de trecere situate la frontiera cu România, dar şi prin Aeroportul Internațional Chișinău, având ca destinaţie spaţiul comunitar.

Conform datelor statistice, tinerii cu vârste cuprinse între 26-35 de ani au fost în topul persoanelor care au ales să călătorească spre UE în baza paşaportului biometric – 592.659. Cu o diferență mică sunt moldovenii cu vărsta 46+ (546.022), urmaţi în top de persoanele cu vârsta cuprinsă între 36 şi 45 ani (451.108).

Cel mai solicitat punct de trecere a fost Leușeni – Albița, poliţiştii de frontieră înregistrând 873.289 persoane, fiind urmat de Aeroportul Internaţional Chişinău prin care au ieşit din ţară 449.317 deţinători de paşapoarte biometrice, iar alţi 424.211 moldoveni au mers în comunitatea europeană prin punctul de trecere Cahul – Oancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -