sâmbătă, februarie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Tiraspolul impune condiții. Ședința de astăzi a Comisiei Unificate de Control a eșuat.

Acasă Regiuni Chișinău mun. Tiraspolul impune condiții. Ședința de astăzi a Comisiei Unificate de Control a...

Ședința săptămânala a Comisiei Unificate de Control (CUC), care urma să aibă loc azi, nu a avut loc din cauza lipsei reprezentanților Ucrainei.

În rezultatul clarificărilor efectuate s-a constatat că reprezentanții Ucrainei și ai altor misiuni diplomatice acreditate în R. Moldova au fost informați în scris de către Tiraspol despre impunerea unilaterală a unor condiționalități privind intrarea/ ieșirea în/ spre regiune, inclusiv în perimetrul Zonei de Securitate, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

Delegația moldoveană a atras atenția participanților în Comisie că astfel de acțiuni se înscriu în nenumăratele provocări intenționat generate în ultima perioadă de timp de către Tiraspol, cu scopul de a destabiliza situația, iar prin acestea se încalcă în mod abuziv prevederile documentelor de bază ale misiunii de pacificare.

Reprezentanților Tiraspolului li s-a solicitat să renunțe la asemenea abordări destructive și în exces, care ignoră formatul și mandatul misiunii de pacificare, inclusiv pe aspecte privind monitorizarea și controlul situației din Zona de Securitate.

În timpul deplasării la ședința CUC, membrii delegației moldovene au fixat prezența unor posturi fortificate ale structurilor de forță transnistrene, fapt ce confirmă încă o dată sfidarea de către aceștia a prevederilor Acordului cu privire la principiile de reglementare pașnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a R. Moldova din 21 iulie 1992 și a altor documente ce reglementează activitatea misiunii de pacificare. Acest subiect va fi menținut de către componenta moldovenească pe agenda CUC până la revenirea situației în albia normalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -