vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Istorii de succes
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O fermă de cai de rasă din sudul Moldovei va deveni complex turistic. La prima etapă a proiectului vor fi investiți 17 mil. de lei

Acasă Regiuni Ciadir-Lunga O fermă de cai de rasă din sudul Moldovei va deveni complex...

Proiectul de construcție a complexului turistic „AT-Prolin” în Găgăuzia a fost prezentat în orașul Ceadâr Lunga. Acesta va fi implementat în baza fermei de cai de rasă „AT-Prolin”, unice în Moldova, și prevede dezvoltarea practicilor de creștere a cailor, crearea unei noi destinații turistice și lansarea serviciilor moderne de sănătate, cum ar fi hipoterapia.

La prima etapă a proiectului vor fi investiți peste 17 mil. de lei. Suma de 15,2 mil. de lei va fi alocată de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar 1,9 mil. de lei va reprezenta contribuția autorităților regionale.

Potrivit proiectului, vor fi construite grajduri pentru cai, o arenă cu 400 de locuri, va fi creat un muzeu, construite o rețea electrică și un gazoduct. În a doua etapă a proiectului va fi construită o pistă de cursă, o parcare auto și a unui drum de acces. Este prevăzută și construirea unui hotel.

„Inima acestui proiect va fi Constantin Cheleș, care cu talentele sale atrage de mai mult timp turiști în Găgăuzia din toată Moldova și din străinătate. Dl Cheleș arată lumii tradițiile noastre și oaspeții săi pleacă convinși că noi, găgăuzii, suntem oameni buni și talentați – și acesta este cel mai bun mod de promovare a Găgăuziei”, a menționat guvernatoarea Irina Vlah, care a participat la prezentarea proiectului.

Ferma de cai de rasă „AT-Prolin” din Ceadâr Lunga a fost fondată acum 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -