sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Are 75 de ani și predă matematica într-un gimnaziu sătesc. Istoria unuia dintre cei mai vârstnici pedagogi din Moldova

Acasă Articole Educaţie Are 75 de ani și predă matematica într-un gimnaziu sătesc. Istoria unuia...

Este vorba despre Pavel Vieru din satul Dărcăuți, raionul Soroca, unde este învățător de matematica, iar atunci când e nevoie predă și chimia, fizica. Este dascăl școlar de 53 de ani și își tratează elevii ca pe proprii copii.

Chiar dacă vârsta îi mai dă de știre, la cei 75 de ani de ani ai săi, Pavel Vieru este convins că viața abia începe, spunând că are o sănătate de fier și o vedere de vultur.

Pavel Vieru este profesor de matematică, însă este specializat și în alte materii pe care de voie, de nevoie, le-a predat elevilor – chimia și fizica, potrivit Prime TV, care a realizat un reportaj despre profesorul din Dărcăuți.

Activitatea de învățător, Pavel Vieru și-a început-o la gimnaziul din Dărcăuți. A predat o perioadă scurtă și la Chișinău, dar a revenit în satul de baștină și a exercitat, o perioadă, și funcția de director al gimnaziului. Zece din cei 12 profesori ai gimnaziului i-au fost cândva elevi.

Pavel Vieru recunoaște că acum doi ani a avut o tentativă de a se pensiona. Chiar a și lipsit un an de la școală, însă a fost rechemat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -