luni, decembrie 5, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Lituania vine cu o contribuție consistentă financiară pentru susținerea refugiaților ucraineni din Moldova

Acasă Articole Social-economic Lituania vine cu o contribuție consistentă financiară pentru susținerea refugiaților ucraineni din...

Lituania oferă R. Moldova 750.000 de euro pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri de la Vilnius, informează Jurnalist.md.

Anunțul vine după discuțiile telefonice avute la 25 februarie dintre premierul Natalia Gavrilița și omoloaga sa lituaniană, Ingrida Šimonytė, în cadrul căreia a fost abordată problema gestionării fluxului de refugiați.

„Agresiunea militară fără precedent a lui Putin în Ucraina i-a forțat pe cetățeni să-și părăsească casele și să caute azil în țările vecine. Una dintre ele, Moldova, cere ajutor în fața unui flux mare de refugiați ucraineni. Conștient de situația dificilă, Cabinetul de Miniștri alocă ajutoare de ajutor pentru a face față situației de urgență. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta oamenii în mijlocul agresiunii lui Putin”, a declarat ministrul lituanian de Finanțe Gintarė Skaistė, citată de serviciul de presă al Guvernului de la Vilnius.

Circa 70.000 de ucraineni au intrat în R. Moldova de a 24 februarie, când a izbucnit războiul în țara vecină. O parte dintre aceștia și-au continuat drumul spre UE, iar o bună parte dintre ei, circa 36 de mii, sunt găzduiți de centrele de plasament deschise în Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -