miercuri, mai 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernul României a aprobat noul Memorandum moldo-român. A fost dată undă verde pentru 100 mil. de euro

Acasă Regiuni Chișinău mun. Guvernul României a aprobat noul Memorandum moldo-român. A fost dată undă verde...

Guvernul de la București a aprobat, miercuri, Memorandumul în baza căruia România va putea acorda în continuare asistenţă tehnică şi financiară către R. Moldova în mai multe domenii, pentru a-i sprijini parcursul european.

Anunțul a fost făcut de Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului român.

„A fost aprobat memorandumul pentru aprobarea negocierii şi semnarea acordului între Guvernul României şi Guvernul R. Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova”, a declarat Cărbunaru, citat de Agerpres.

Potrivit lui, practic, Guvernul a dat undă verde pentru negocierile şi semnarea unui nou acord în baza căruia România să continue acordarea de asistenţă tehnică şi financiară către R. Moldova pentru a-i sprijini parcursul european, având în vedere că vechiul acord care permitea finanţarea de către România a unor proiecte importante din R. Moldova ieşise din vigoare anul trecut pe data de 28 martie.

Prin acordul anterior au fost susținute financiar mai multe proiecte în R. Moldova, inclusiv reabilitarea şi modernizarea a o mie de grădiniţe, instituţii şcolare sau dezvoltarea Gazoductului Iaşi-Chişinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -