sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un oficial moldovean, aflat la Moscova, le-a amintit autorităților ruse că trebuie să-și retragă trupele din regiunea transnistreană

Acasă Articole Altele Un oficial moldovean, aflat la Moscova, le-a amintit autorităților ruse că trebuie...

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean se află într-o vizită de lucru la Moscova, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse Andrei Rudenko și viceministrul rus al dezvoltării economice Dmitrii Volvaci, anunță diplomația de la Chișinău.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual și perspectivele dezvoltării cooperării moldo-ruse în domeniile de interes reciproc.

Interlocutorii au abordat o serie de subiecte ce țin de acțiuni bilaterale planificate pentru perioada următoare, printre care organizarea celei de a XVII-a ședințe ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică. În context, au fost discutate diverse aspecte ale procesului de pregătire a acestei reuniuni, o atenție deosebită fiind acordată colaborării în domeniile economic și energetic.

Părțile s-au expus asupra necesității de a examina posibilitatea semnării, în timpul apropiat, a Acordului privind protecția socială.

Un subiect aparte al discuției a vizat reglementarea conflictului transnistrean, părțile pronunțându-se pentru oportunitatea organizării unei noi runde de negocieri în formatul 5+2. Oficialii au abordat subiectul ce ține de distrugerea munițiilor stocate în depozitul militar de la Cobasna. A fost reiterată poziția R. Moldova privind necesitatea reluării procesului de retragere a trupelor ruse dislocate în regiunea transnistreană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -