vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Echipamente transmise cu drept de folosință pentru o sută de Centre de Educație Incluzivă

Acasă Regiuni Chișinău mun. Echipamente transmise cu drept de folosință pentru o sută de Centre de...

Centrele de Resurse pentru Educația Incluzivă din 100 de instituții de învățământ general din țară au fost dotate cu materiale de predare-învățare și echipament specializat pentru copiii cu cerințe educaționale speciale și/sau dizabilități.

Guvernul a decis, recent, transmiterea bunurilor au fost transmise cu drept de proprietate administrațiilor raionale și municipale. Anterior, acestea fuseseră repartizate consiliilor raionale și municipale cu drept de folosință.

Loturile distribuite includ echipament IT – cărți audio; tastaturi adaptate pentru copiii cu deficiențe de văz; softuri educaționale pentru dezvoltarea limbajului și abilităților de scris-citit;  cuvinte și coduri magnetice pentru alcătuirea cuvintelor, propozițiilor; pixuri „vorbitoare”.

Echipamentele și materialele, în valoare de 19 mil. de lei, au fost achiziționate, din sursele Băncii Mondiale, în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. Acestea au fost distribuite în primăvara anului 2021. De serviciile celor o sută de centre beneficiază peste 1700 de copii cu deficiențe senzoriale, dificultăți de învățare, dislexie, autism, Sindrom Down, deficiențe fizice, de comunicare și alte cerințe educaționale speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -