duminică, mai 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cele cinci priorități ale lui Litvinenco pentru reforma justiției în 2022. Ce model va fi aplicat în cazul CNA și PA?

Acasă Articole Altele Cele cinci priorități ale lui Litvinenco pentru reforma justiției în 2022. Ce...

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că 2022, în preajma unui nou ciclu electoral, va fi anul cel mai important în ceea ce privește reforma din sectorul justiției.

Într-un interviu pentru „Europa Liberă”, ministrul Litvinenco a spus că pentru acest an sunt cinci priorități în justiție.

Printre acestea se numără evaluarea candidaților la funcțiile de membri CSM și CSP, care să genereze noi componențe deja în luna iunie. O altă prioritate este reforma Curții Supreme de Justiție, pentru transformarea CSJ într-o instituție de casație, cu micșorarea numărului de judecători. Așteptările guvernării e ca până la finele anului să existe „o nouă Curte Supremă de Justiție”.

A treia prioritate, potrivit lui Litrvinenco este demararea, în vară sau toamnă, a  vetting-ul judecătorilor și procurorilor.

O altă prioritate este reforma Procuraturii Anticorupție și a CNA-ului, însă deocamdată nu este clar ce model va fi aplicat – cel ucrainean sau cel din România.

A cincea prioritate este reforma Institutului Național al Justiției, care să pregătească lucrători calitativi pentru sistemul de justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -