vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

R. Moldova trebuie să achite peste 62 mil. de lei pentru cotele de membru și datoriile față de organizațiile internaţionale şi regionale

Acasă Regiuni Chișinău mun. R. Moldova trebuie să achite peste 62 mil. de lei pentru cotele...

În acest an, R. Moldova trebuie să achite din bugetul de stat suma totală de 62,4 mil. de lei a cotelor de membru şi a datoriilor faţă de organizațiile internaţionale şi regionale din care face parte, comunică Jurnalist.md.

Subiectul va fi examinat în cadrul ședinței Guvernului din 12 ianuarie.

Către organizaţii parlamentare, R. Moldova trebuie să vireze, potrivit unui proiect de lege de la Guvern, suma de peste 6 mil. de lei, inclusiv circa 4,2 mil. de lei către Adunarea Interparlamentară a CSI.

Potrivit documentului citat, Moldova urmează să achite pentru participarea în diverse organizații internaționale suma de circa 50,7 mil. de lei, inclusiv Consiliului Europei – circa 9,4 mil. de lei; în ONU – circa 4,7 mil. de lei; PNUD – 2,6 mil de lei. Către OSCE, Moldova trebuie să transfere peste 1,5 mil. de lei; Organizaţiei Internaţionale a Muncii – 3,1 mil. de lei; Institutului Unit de Cercetări Nucleare (Dubna) 3,7 mil. de lei; Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO) – puțin peste 1 mil. de lei. Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică GUAM, Moldova trebuie să-i aloce 1,3 mil. de lei; Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor – circa 1,7 mil. de lei, iar Uniunii Europene de Radioteleviziune (UERT) – 1,2 mil. de lei.

Organizațiilor CSI, R. Moldova trebuie să achite circa 5,6 mil. de lei, inclusiv Comitetului Executiv al CSI suma de circa 1,1 mil. de lei, iar Reprezentanţei din R. Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale ,,MIR” – circa 3,5 mil. de lei.

R. Moldova face parte din 69 de organizații internaționale și regionale: organizații parlamentare (cinci structuri); organizații internaționale (57 de structuri) și organizații din cadrul CSI (7 structuri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -