vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ceasul de pe Arcul de Triumf din Chișinău va prinde „voce” 

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Ceasul de pe Arcul de Triumf din Chișinău va prinde „voce” 

Ceasul de pe Arcul de Triumf va emite, în curând, semnale sonore de clopot la fiecare sfert de oră, precum și ora exactă. Regia „Autosalubritate” a anunțat că va repara ceasul, astfel încât să-i redea „vocea”, informează Jurnalist.md.

„Ceasul funcționează, el arată ora exactă, însă ar trebui și să sune așa cum a fost anterior. Piesa responsabilă de sunet s-a uzat, pentru că mecanismul are 185 de ani. Cel mai probabil va trebui să găsim un meșter iscusit să confecționeze manual piesa la comandă”, a spus Igor Gârlea, director interimar al Regiei „Autosalubritate”, care a inspectat Arcul de Triumf.

Cel mai important ceas al țării este unul mecanic și este repornit o dată la fiecare 25 de ore de către un ceasornicar. Un mecanism unește ceasul de cele două clopote instalate pe Arcul de Triumf.

Actualul ceas de pe Arcul de Triumf datează cu 1880, fiind procurat din Viena. De atunci, ceasul a lucrat fără reparații până la începutul celui de-al doilea război mondial, când a fost afectat de bombardamentele din anul 1941.

Arcul de Triumf din Chișinău a fost construit între 1840 și 1841, după modelul celui de la Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -