vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Comentator politic de la Kiev: Maia Sandu își exprimă deschis aspirațiile către NATO și comunitatea europeană

Acasă Articole Altele Comentator politic de la Kiev: Maia Sandu își exprimă deschis aspirațiile către...

Cunoscutul publicist rus și ucrainean, Matvei Ganapolski, a declarat într-un interviu pentru „Europa Liberă” că președinta Maia Sandu „își exprimă destul de deschis aspirațiile către NATO și comunitatea europeană”.

Chiar dacă moderatorul emisiunii „Punct și de la capăt” în limba rusă, Ivan Sveatcenko, i-a reproșat lui Ganapolski că Sandu face referire la „neutralitatea noastră”, Ganapolski a opinat că operează cu asta pentru că „vrea să rezolve problema transnistreană”.

„Ea înțelege foarte bine că, după aderarea la NATO, Transnistria nu se va mai întoarce niciodată. Sper, totuși, că noi doi nu vom ascunde unul de altul faptul că ea vrea ca țara ei să fie membră a NATO? Cum altfel? Altfel vor apărea noi transnistrii și așa se va rezolva problema actualei Transnistrii”, a declarat Matvei Ganapolski.

Publicistul a mai spus că politicienii trebuie să țină cont Putin, să nu-l înfurie.

„Să vedem ce se va întâmpla când Putin va pleca – căci el este mai în vârstă decât președinta voastră – să vedem ce va spune ea după instalarea unui nou guvern în Federația Rusă”, a spus Ganapolski.

Matvei Ganapolski a mai spus că, în opinia sa, Moldova nu se va uni cu România în viitorul apropiat, „poate doar prin confederație.” „(…) Există un anumit număr de oameni, poate chiar o majoritate, care și-ar dori unirea cu România. Dar România este membră a UE. Iar unirea R. Moldova cu România este, în primul rând, o uniune juridică cu o țară din UE”, a punctat Ganapolski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -