marți, aprilie 30, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Patru proiecte de dezvoltare a infrastructurii comunitare, susținute din fonduri UE, vor fi implementate în regiunea Cahul

Acasă Regiuni Cahul Patru proiecte de dezvoltare a infrastructurii comunitare, susținute din fonduri UE, vor...

Șapte proiecte de dezvoltare a infrastructurii comunitare de utilități și de prestare a serviciilor publice locale pentru stimularea dezvoltării economice în regiunile Cahul şi Ungheni au fost selectate în primul apel de finanțare lansat în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie” finanțat de UE.

Patru proiecte câștigătoare sunt din regiunea Cahul. Proiectele câștigătoare vor beneficia de un suport financiar în valoare maximă de 200.000 de euro fiecare.

În urma deciziei comisiei de evaluare în regiunea Cahul proiectele câștigătoare la categoria selectate sunt:

  • Piața regionala „Cu drag de Colibași” – model de abilitare economica durabila. ( Colibasi, Cahul) – aprobat condiționat
  • Centrul de dezvoltare a afacerilor locale Crihana Veche (Crihana Veche, Cahul) – aprobat condiționat
  • Reabilitarea si modernizarea drumului de acces către lacul Beleu (Slobozia Mare, Cahul)
  • Comunități prospere prin servicii intercomunitare dezvoltate ( Zîrnești, Cahul) – aprobat condiționat

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.

În această lună va mai fi lansat un apel destinat proiectelor de dezvoltare a infrastructurii comunitare de utilități și de prestare a serviciilor publice locale pentru stimularea dezvoltării economice locale în comunitățile urbane şi rurale din cele două regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -