vineri, mai 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un film produs de o moldoveancă, desemnat cel mai bun scurtmetraj european

Acasă Uncategorized @ro Un film produs de o moldoveancă, desemnat cel mai bun scurtmetraj european

„Nanu Tudor”, coproducţie Belgia-Portugalia-Ungaria-Moldova regizată de cineasta din R. Moldova, Olga Lucovnicova, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj european în cadrul galei premiilor Academiei Europene de Film (EFA), care are loc sâmbătă seara la Berlin.

În „Nanu Tudor”” (My uncle Tudor) regizoarea călătoreşte, după 20 de ani de tăcere, înapoi în casa străbunicilor ei, unde a trecut prin evenimente nefaste care i-au marcat memoria pentru totdeauna. Mult aşteptata reuniune de familie vine în contradicţie cu încercările ei de a-şi depăşi trecutul.

La categoria respectivă mai fuseseră nominalizate scurtmetrajele „Bella” (Grecia), „Displaced” (Kosovo), „Easter Eggs” (Belgia, Franţa, Olanda) şi „In flow of words” (Ţările de Jos), scrie Agerpres.

Amintim că, la începutul lunii martie a.c., scurtmetrajul „Nanu Tudor” a fost recompensat cu Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Olga Lucovnicova este o regizoare moldoveancă stabilită în Belgia. A studiat cinematografia timp de şase ani la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Moldova şi doi ani regia de film documentar la DocNomads, un program de masterat comun Erasmus Mundus, oferit de un consorţiu format din trei universităţi europene importante din Portugalia, Ungaria şi Belgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -