luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Bugetul mun. Ungheni pentru 2022, scos la audieri publice. Cei mai mulți bani vor fi alocați grădinițelor, dezvoltării comunale și culturii

Acasă Articole Social-economic Bugetul mun. Ungheni pentru 2022, scos la audieri publice. Cei mai mulți...

Primăria Ungheni va organiza, la 14 decembrie, audieri publice pe marginea proiectului bugetului mun. Ungheni pentru anul 2022, informează Jurnalist.md.

Bugetul mun. Ungheni pentru 2022 constituie circa 123,2 mln. lei, cu 16.6 mln. mai mult față de cel din anul curent. 54% din buget vor constitui transferurile de la Bugetul de stat (peste 66 mln. lei) și 46% (peste 56 mln. lei) venituri proprii. Veniturile vor fi formate, în mare parte, din impozite (75%) și taxe locale (17%).

Potrivit proiectului bugetului, cei mulți bani vor fi alocați pentru întreținerea celor opt grădinițe din Ungheni – peste 52 mln. lei și dezvoltare comunală, iluminat – circa 26 mln. lei.

Pentru reparația drumurilor și modernizarea infrastructurii rutiere se planifică alocarea a circa 9 mln. lei, iar pentru funcționalitatea Primăriei și al Aparatului primăriei – circa 11 mln. lei. Pentru sfera culturală se planifică alocarea a peste 15,6 mln. de lei, circa jumătate din sumă fiind prevăzută pentru Palatul de Cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -