luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost lansat volumul „Chișinăul de altădată”

Acasă Regiuni Chișinău mun. A fost lansat volumul „Chișinăul de altădată”

Cartea „Chișinăul de altădată”, semnată de acad. Andrei Eșanu și dr. în istorie Valentina Eșanu, a fost lansată, sâmbătă, în Capitală. Coordonatorii ediției sunt Sergiu Musteață și Alexandru Corduneanu.

Volumul face parte din setul de cinci monografii „Chișinăul istoric” și viitoarele manuale „Oraşul meu”, care relatează despre istoria orașului de pe Bâc de la primele mențiuni documentare, până la devenirea unuia din cele mai importante centre urbane.

Cartea este bogat ilustrată, include un Glosar de termeni arhaici, un Tabel cronologic și Indice de nume și locuri și este compusă din două părți.

Prima parte reprezintă un studiu monografic prin care se încearcă o nouă tentativă de a urmări evoluția istorică a urbei de pe râul Bâc din timpurile preistorice până în primele decenii ale sec al XIX-lea.

A doua parte cuprinde 264 de documente și alte materiale, ce include un număr important de acte domnești și particulare, date statistice, culese din mai multe arhive.

Proiectul „Chișinăul de altădată” este realizat sub egida Asociației Naționale a Tinerilor Istorici și a Grupului Civic pentru Patrimoniul Cultural și este finanțat de Primăria Chișinău pentru o perioadă de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -