vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

A fost inaugurat oficial MEDIACOR, primul centru de excelență în producție digital-media din Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. A fost inaugurat oficial MEDIACOR, primul centru de excelență în producție digital-media...

MEDIACOR și-a deschis ușile pentru industriile creative și digital media din R. Moldova. Acesta este primul centru de excelență în producție digital-media din țară creat în cadrul unui parteneriat dintre Ambasada SUA, USAID, Guvernele Suediei, Marii Britanii, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, USM și Asociația COR.

Valoarea totală a investiției este de 3 milioane USD.

La deschiderea MEDIACOR au participat mai mulți oficiali moldoveni și diplomați străini.

Scott Hocklander, Directorul Misiunii USAID în Moldova: Echipa USAID este încântată să deschidă oficial ușile MEDIACOR pentru public. (…) Această investiție va contribui la trecerea Moldovei în noua eră media și va asigura ca jurnaliștii și companiile media să dispună de resurse și spații pentru a fi competitivi pe arena globală a mediei digitale.”

MEDIACOR, amplasat pe o suprafață de 3.000 m.p., pune la dispoziția industriilor media și creative, studenților, pasionaților de new-media spații profesioniste pentru pre-producție și post-producție video, audio, animație.

Sergiu Prodan, Ministrul Culturii: „De astăzi, Republica Moldova se înscrie în rândul țărilor cu cele mai avansate tehnologii digitale. Industriile creative se numără printre primele competențe care definesc o societate modernă. Avem o generație tânără care debordează de talent și idei creative, acum avem și locul unde aceste idei pot deveni produse digitale (…)”.

În cadrul evenimentului au fost organizate tururi ghidate care au oferit posibilitatea tuturor celor interesați de industriile creative și de media să cunoască în regim de lucru tehnologii media pentru virtualizarea platourilor de filmări, iar prin intermediul lentilelor ochelarilor VR, vizitatorii au putut urmări desenul animat „Aripi”, prima producție locală de realitate virtuală. La fel, școala de film „MILAP” a lansat un nou curs cinematografic cu instruiri practice și teoretice realizate de cineaști și videografi notorii.

Steven Fisher, Ambasadorul Marii Britanii: „Eu cred că MEDIACOR este o mașină a timpului, un spațiu care va permite Moldovei să înainteze cu încredere în domeniile pe care le promovează. Sunt foarte optimist și entuziasmat pentru toți cei care vor lucra în acest domeniu și vor ajuta țara să își dezvolte industriile cu conținut creativ.”

MEDIACOR își propune să devină un motor pentru inovare, media de nouă generație și cele mai recente tehnologii media digitale, sprijinind companiile emergente și instituțiile în domeniul filmului, producției video, animației, producției de sunet și social media.

Madelene Eichhorn, Manageră de Proiecte, Ambasada Suediei: „MEDIACOR este un loc plin de oportunități și perspective. Un loc în care elevii și profesorii prosperă. Unde se construiesc punți între sectorul educațional și sectorul privat.”

MEDIACOR este găzduit de către Universitatea de Stat din Moldova și oferă studenților, profesioniștilor și studiourilor de producție posibilitatea de a realiza produse media la standardele industriei globale, aplicând noi tehnologii din media digitală.

MEDIACOR a fost lansat cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -