marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Școala de Studii Avansate în Jurnalism și-a schimbat numele

Acasă Articole Asociere şi întruniri Școala de Studii Avansate în Jurnalism și-a schimbat numele

Școala de Studii Avansate în Jurnalism, lansată ca proiect de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) acum 15 ani, și-a schimbat numele în Școala de Jurnalism din Moldova (ȘJM) și este o entitate juridică înregistrată separat.

ȘJM anunță că și-a schimbat și sediul. Aceasta se găsește în Mediacor, fiind primul rezident al centrului, iar asta semnifică faptul că accede la un nou nivel. Școala de Jurnalism din Moldova își va relansa, în curând, un site cu interfață și design nou.

„Devenită un brand pe partea de formare în domeniul jurnalismului, Școala a ajuns să fie percepută ca instituție separată”, spune directoarea ȘJM, Maia Metaxa.

În prezent, ȘJM trece printr-o perioadă de tranziție de la proiect la instituție separată, fiind asistată de CJI, dar și de consolidare a instituției și a echipei. Școala intenționează să creeze programe noi. Totodată, ȘJM va păstra în continuare programul de zece luni de formare profesională în domeniul jurnalismului prin care s-a consacrat.

Programul de studii de la Școală este o combinație de Jurnalism clasic și New Media. Anul curent de studii cuprinde 12 module, cu 45 de cursuri, dintre care câteva noi, cum ar fi: Jurnalismul online, Jurnalismul de date, Jurnalismul cultural, Jurnalismul de știință, cursul practic Scrierea și redactarea știrilor, modulul Abilități digitale.

Până acum, circa 200 de tineri au absolvit ȘJM.

Monitor Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -