duminică, decembrie 4, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Sindicaliștii vor picheta azi Parlamentul. Care sunt revendicările lor

Acasă Regiuni Chișinău mun. Sindicaliștii vor picheta azi Parlamentul. Care sunt revendicările lor

Reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova au anunțat pentru astăzi, 6 decembrie, pichetarea sediului Parlamentului, între orele 9:30 și 11.30.

Acțiunea de protest va avea loc în legătură cu constrângerile salariaților-membri de sindicat din sectorul bugetar în dreptul lor de a beneficia de premiul anual și cer ca deputații, care urmează să examineze azi o serie de documente financiare, inclusiv Legea bugetului de stat pentru 2022 și politica financiar-bugetară, să nu anuleze acest drept.

CNSM cere menținerea redacției propuse în prima lectură, potrivit căreia angajații din sectorul bugetar vor beneficia de premiu anual pentru rezultatele activității anului precedent, inclusiv să rămână în vigoare și acordarea premiului anual pentru rezultatele anului 2020.

Sindicaliștii mai cer alocarea de mijloace financiare suplimentare pentru acordarea premiului anual pentru rezultatele anului 2020 în decembrie 2021, pentru salariații din sectorul bugetar.

Totodată, liderii sindicali au solicitat, pentru această dimineață, cu începere de la ora 8.30, a unei întrevederi cu Președintele Parlamentului și cu mai mulți președinți de comisii parlamentare pentru a discuta subiectul în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -