marți, iunie 28, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cine a câștigat duminică în cele cinci localități în care au avut loc alegeri locale. Independenții – în top

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Cine a câștigat duminică în cele cinci localități în care au avut...

În trei din cele cinci localități din R. Moldova în care au avut loc alegeri locale au învins trei concurenți electorali independenți și doi din partea partidului de guvernământ PAS, potrivit rezultatelor preliminare ale turului doi al alegerilor locale noi anunțate de Comisia Electorală Centrală.

Potrivit legislației electorale, în turul doi de scrutin învinge candidatul care a înregistrat majoritatea simplă de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Astfel, în satul Opaci, raionul Căușeni, a învins Roman Pinteac, candidat independent cu 57,02% din sufragii, în fața lui Constantin Lungu de la PAS (42,97%). Prezența la vot 36,58%.

În comuna Hârtop, raionul Cimișlia, a învins Vitalie Caraja, candidat independent, cu 60,27% față de Ion Negru de la PAS (39,72%). Prezența la vot 37,32%.

În orașul Cupcini, raionul Edineț, victorioasă a ieșit Ludmila Magu, candidat independent, cu 51,57% în față lui Nicolai Melnic de la BECS (48,42%). Prezența la vot 31,74%.

În satul Bălceana, raionul Hâncești, a învins Aurelia Temciuc de la PAS cu 57,3%, în fața lui Ivan Tentiuc  de la Platforma DA (42,69%). Prezența la vot 40,81%,

Iar în comuna Cneazevca, raionul Leova, alegerile au fost câștigate de Larisa Tomșa de la PAS cu 53,33% în fața lui Alexei Cebotari de la BECS (46,66%). Prezența la vot 43,01%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -