vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Într-un sat din nordul Moldovei, „Mânuțele hărnicuțe” nu obosesc niciodată

Acasă Articole Drepturile copilului FOTO. Într-un sat din nordul Moldovei, „Mânuțele hărnicuțe” nu obosesc niciodată

Două zeci și opt de copii se adună în fiecare zi de vineri și de sâmbătă la filiala Centrului de Creație a Copiilor din Râșcani din satul Mihăileni. Este locul unde sunt transmise tinerei generații tradițiile, deoarece aici copiii și adolescenții învață să țese covoare, să mânuiască abil croșeta și să confecționeze decorațiuni pentru diferite ocazii.

În orice colțișor al filialei din Mihăileni a Centrului de Creație a Copiilor din Râșcani poți vedea lucruri confecționate manual. Sunt detalii și lucrări care reflectă munca copiilor de ani de zile.

Lucia Căprița e cea care insuflă copiilor frumosul, arta trecutului, care a educat și continua să o facă, zeci de generații la rând, reușind să atragă în cercul „Mânuțe hărnicuțe” și băieți, care, la fel, sunt pasionați de meșteșuguri și tradițiile lăsate de înaintași.

„Cercul care-l frecventez e activitatea mea de suflet, foarte interesantă. Aici învăț să confecționez manual diverse lucruri. Fiecare tânăr ar trebui să frecventeze un asemenea cerc deoarece învățăm lucruri utile”, ne-a spus Bianca Vrabie, elevă în clasa a VI-a „a” la liceul din localitate.

Atmosfera în incinta „Mânuțelor hărnicuțe” este armonioasă, elevii comunică, interacționează și formează prietenii durabile. Totodată, ei te fac să uiți de toate problemele cotidianului și te primesc cu bunăvoință în micul lor colțișor de poveste.

Nicoleta ALBOT,
corespondentă comunitară în s. Mihăileni, raionul Râșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -