luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Banca Centrală a pus în circulație patru monede jubiliare și comemorative

Acasă Regiuni Chișinău mun. FOTO. Banca Centrală a pus în circulație patru monede jubiliare și comemorative

Banca Națională a Moldovei a pus în circulație patru monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic.

O monedă comemorativă este dedicată împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri – poet, dramaturg, folclorist, om politic, diplomat, membru fondator al Academiei Române, creator al teatrului românesc și al literaturii dramatice în România, personalitate marcantă a Moldovei și a României de-a lungul întregului secol al XIX-lea. Moneda este confecționată din aur, are valoarea nominală de 100 lei și un tiraj de 150 unități.

O altă monedă comemorativă din argint, cu valoarea nominală de 50 lei este consacrată aniversării a 150-a de la nașterea lui Nicolae Iorga – istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, om politic. Moneda este  emisă într-un tiraj de 250 unități.

Încă o monedă jubiliară din argint este dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui Eugen Coșeriu – lingvist român de notorietate universală, filosof al limbajului, scriitor, poet, critic de artă, profesor universitar, membru de onoare al Academiei Române, unul dintre cei mai importanți lingviști ai secolului XX. Moneda are valoarea nominală de 50 lei și este bătută într-un tiraj de 200 unități.

O monedă din argint, cu valoarea nominală de 50 lei, care reprezintă „Popâlnicul nobil (Hepatica nobilis Mill)” – o specie de plantă ocrotită prin lege și inclusă în Cartea Roșie a fost emisă în seria „Cartea Roșie a R. Moldova”. Moneda are un tiraj de 300 unități.

Monedele jubiliare și comemorative, ambalate în capsule de metacrilat transparent și cutii de prezentare, sunt însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română și engleză, semnate de guvernatorul BNM. Monedele jubiliare și comemorative, emise de Banca Națională, se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -