luni, decembrie 11, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un fost consilier prezidențial, propus la funcția de director general al „Teleradio-Moldova”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Un fost consilier prezidențial, propus la funcția de director general al „Teleradio-Moldova”

Jurnalistul Vlad Ţurcanu este propus Parlamentului pentru funcţia de director general al Compania „Teleradio-Moldova” (TRM). Pentru candidatura lui au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare (CSD) al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă.

Candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de preşedintele CSD al TRM, jurnalistul și profesorul universitar, Arcadie Gherasim.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma mea de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat Vlad Ţurcanu pentru TRM.

Fost purtător de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, Vlad Țurcanu a avut o carieră de jurnalist radio și TV. La începuturi a muncit la Radio Moldova, apoi la TV „Moldova 1”, Radio Contact, iar între 2001 și 2004 a lucrat la Radio Europa Liberă. A activat și la Radio Chișinău. A fost membru al Consiliului Audiovizualului și director adjunct al MIR TV în Moldova, scrie Monitor Media.

A avut și o perioadă de activitate politica, ultima în acest sens fiind cea din PUN, unde a exercitat funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii.

Directorul general al TRM este desemnat de Parlament pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -