luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Când aderăm? Ambasadorul UE la Chișinău despre perspectiva europeană a R. Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. Când aderăm? Ambasadorul UE la Chișinău despre perspectiva europeană a R. Moldova

Janis Mazeiks, șeful Delegației UE în R. Moldova, consideră că țara noastră este abia la începutul drumului european și că ea trebuie să se axeze pe mai multe obiective în timpul ce urmează.

„R. Moldova este abia la începutul drumului spre integrarea europeană și sunt încă multe lucruri de făcut pentru a apropia Moldova de UE, ceea ce se va întâmpla în viitor nu poate fi prevăzut cu exactitate, de exemplu unde se va afla pe acest drum peste trei ani”, a declarat Janis Mazeiks pentru replicamedia.md.

Potrivit diplomatului european, trei ani e un termen scurt și sunt foarte multe lucruri de făcut în această perioadă. Janis Mazeiks a avut în vedere reforma justiției, lupta cu corupția.

„Eu aș încuraja toată lumea să se concentreze pe lucrurile care trebuie făcute și menținut marele obiectiv pe care țara voastră îl are”, a adăugat Janis Mazeiks.

Optimismul european al guvernărilor anterioare

Jurnalist.md amintește că, recent, vicepreşedintele Parlamentului, liderul fracţiunii PAS, Mihai Popşoi, a declarat că Moldova ar putea depune cererea de aderare la UE în următorii patru ani. Popșoi nu este primul politican care face estimări optimiste în privința euroitegrării.

La scurt timp după semnarea Acordului de Asociere RM-UE, în 2014, vicepremierul pentru Integrare Europeană pe atunci Iurie Leancă, declara că R. Moldova va depune cererea de aderare la UE în a doua jumătate a anului 2015 și că în 2019-2020 ar putea deveni membru al UE.

În 2016, Marian Lupu, lider pe atunci al PD, declara că R. Moldova va depune cerere de aderare la UE până în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -