vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

BNM lansează câteva monede comemorative cu ocazia celor 28 de ani de la apariția leului moldovenesc

Acasă Regiuni Chișinău mun. BNM lansează câteva monede comemorative cu ocazia celor 28 de ani de...

Un eveniment festiv de lansare a unor monede comemorative și jubiliare va organiza astăzi Banca Națională a Moldovei la Biblioteca Națională.

Acest evenimentul, dar și alte câteva, sunt organizate în contextul aniversării a 28-a de la introducerea leului moldovenesc.

Cu această ocazie, guvernatorul BNM, Octavian Armașu subliniază că punerea în circulație, în urmă cu 28 de ani, a monedei naționale – leul moldovenesc –  a devenit parte a istoriei noastre alături de alte atribute statale care ne determină ca țară suverană și independentă.

„Moneda națională este nu doar un atribut al statului, dar joacă un rol foarte important în economie. Sporirea calității monedei naționale și a nivelului de utilizare a plăților fără numerar reprezintă unul din obiectivele strategice ale BNM”, afirmă șeful băncii centrale.

Astăzi, la muzeul Băncii Naționale a Moldovei, între orele 13.00 și 17.00, va avea loc o expoziție, la care vizitatorii vor putea să se familiarizeze cu istoria monedei naționale.

Studenții de la Facultatea de jurnalism şi ştiinţe ale comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova vor participa la un atelier de instruire cu genericul „Cum ajung banii în circulație”.

Leul moldovenesc a fost pus în circulație pe 29 noiembrie 1993.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -