duminică, decembrie 4, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

CNESP a adoptat, duminică seara, o serie de măsuri care vor fi aplicate în Moldova, în contextul noi tulpini de Covid-19

Acasă Regiuni Chișinău mun. CNESP a adoptat, duminică seara, o serie de măsuri care vor fi...

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis introducerea regimului de carantină de 14 zile pentru cetățenii R. Moldova care sosesc din opt state din sudul Africii și anume din Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi. Carantina poate fi întreruptă după a 7-a zi dacă persoanele în cauză efectuează un test PCR cu rezultat negativ.

Aceasta este una dintre măsurile luate de CNESP, care s-a convocat duminica seara, în contextul cu apariția noii tulpini Omicron a coronavirusului de tip nou și a clasificării acesteia drept îngrijorătoare de către OMS.

A fost stabilită și interzicerea accesului pe teritoriul R. Moldova a cetățenilor străini și apatrizilor care au călătorit în ultimele 14 zile în cele opt țări africane.

Comisia a discutat despre posibilitatea introducerii ulterioare a unor măsuri suplimentare cu privire la persoanele care sosesc din state considerate cu risc de transmitere a noii tulpini, urmând a fi monitorizate atent evoluțiile epidemiologice și fluxurile de pasageri în următoarele zile.

MAEIE a fost însărcinat să întreprindă măsurile necesare pentru a determina dacă există cetățeni ai R. Moldova în statele menționate și ce măsuri de repatriere pot fi întreprinse pentru aceștia, după caz.

Comisia recomandă evitarea deplasărilor peste hotare în cele opt țări, precum și în alte state în care au fost depistate cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -