marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O catedrală din lemn, în cinstea lui Ștefan cel Mare, este construită la Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. O catedrală din lemn, în cinstea lui Ștefan cel Mare, este construită...

Catedrala memorială în cinstea Sfântului Ștefan cel Mare este în curs de construcție la Chișinău, pe teritoriul Ministerului Apărării.

Lucrările de construcție au ajuns la etapa de acoperire și ridicare a turlelor, dar și a clopotniței. Acestea necesită a fi finisate până la căderea zăpezii, deoarece construcția este ridicată din lemn și trebuie protejată de factorii climatici care au un impact negativ asupra lemnului.

Viitorul lăcaș sfânt se află în administrarea Mănăstirea Ciuflea.

Lăcaș se înalță din dorința cadrelor militare, a militarilor înrolați, dar și cu scopul de a completa și oferi efectivului Armatei Naţionale susținerea duhovnicească de care necontenit este nevoie spre întărire sufletească”, menționează Mănăstirea Ciuflea.

Arhimandritul Nicolae (Roșca), Duhovnic al Mănăstirii Ciuflea a lansat un apel către oamenii de bună credință în care solicită ajutor la finisarea lucrărilor de construcție a Catedralei memoriale.

Lucrările de construcție a Catedrala memorială în cinstea Sfântului Ștefan cel Mare și Sfânt au fost inițiate la 5 mai 2021, prin sfințirea locului și instalarea unei cruci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -