luni, decembrie 5, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

La Parlament au fost agreate candidaturile pentru funcțiile de ambasador în Germania și Franța

Acasă Regiuni Chișinău mun. La Parlament au fost agreate candidaturile pentru funcțiile de ambasador în Germania...

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv desemnarea unor ambasadori ai R. Moldova în Germania și Franța. Este vorba despre candidatura lui Aureliu Ciocoi, desemnat la funcția de ambasador în Germania și Corina Călugăru, la funcția de ambasadoare în Franța.

Aureliu Ciocoi a mai exercitat funcția de ambasador în Germania și Danemarca (prin cumul) în perioada anilor 2010-2015. El a fost Ambasador în China și SUA. Ciocoi este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM și a obținut masteratul la Şcoala Naţională de Studii Politice și Administrative, Facultatea Relaţii Internaţionale din Bucureşti. A fost premier interimar, precum și ministru de Externe.

Corina Călugăru are studii de licență în economie și master în drept. Face studii de doctorat în științe juridice. Din noiembrie 2015 și până în prezent, exercită funcția de Ambasador, Reprezentant Permanent al R. Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Propunerile referitoare la numirea ambasadorilor, dar și rechemarea lor, sunt înaintate Guvernului de către ministrul de Externe, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -