marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Gazprom” a adresat repetat Chișinăului o notă despre necesitatea achitării datoriilor la plățile curente pentru gaz

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Gazprom” a adresat repetat Chișinăului o notă despre necesitatea achitării datoriilor la...

UPDATE (16:14): Vicepremierul Andrei Spânu a anunțat că „Gazprom” a extins termenul-limită pentru achitarea plăților pentru gaz până vineri, 26 noiembrie.

Știrea inițială (15:52) – „Gazprom” a transmis, astăzi, repetat o notă R. Moldova privind necesitatea efectuării plăților pentru luna octombrie și, în avans, noiembrie, în condițiile în care cele 48 de ore, termenul dat Chișinăului la 22 noiembrie, expiră astăzi.

„Termenul de plată expiră pe 24 noiembrie, iar banii încă nu au fost transferați. „Gazprom” ar putea întrerupe livrările de gaz în cazul în care datoria nu va fi stinsă până la expirarea celor 48 de ore”, a declarat reprezentantul monopolistului rus, Serghei Kuprianov pentru RBK.

Ieri, vicepremierul Andrei Spânu a anunțat că autoritățile de la Chișinău nu vor putea vira banii către „Moldovagaz” nu mai devreme de 25 noiembrie. Joi, Parlamentul ar urma să aprobe rectificările la bugetul de stat pentru a face posibilă transferarea sumei de 1,4 mlr. de lei în contul datoriilor pentru octombrie și noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -