joi, iunie 13, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Eveniment de excepție la USM. S-a lansat MEDIACOR, un proiect de 3 mil. USD

Acasă Articole Antreprenoriat Eveniment de excepție la USM. S-a lansat MEDIACOR, un proiect de 3...

A fost inaugurat MEDIACOR, primul centru de producție digital-media, care își propune să marcheze o nouă etapă în dezvoltarea industriilor creative din țară. Centrul este găzduit de Universitatea de Stat din Moldova. Costul proiectului, realizat în bază de parteneriat, se ridică la 3 mil. USD. 

USAID Moldova

Primul rezident al MEDIACOR este Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism.

MEDIACOR oferă spații pentru colaborare, producție, filmări și post-producție care vor permite studenților, profesioniștilor și studiourilor de producție să realizeze produse media la standardele industriei media, aplicând noi tehnologii în pas cu tendințele globale din media digitală.

MEDIACOR va fi o platformă de dezvoltare pentru antreprenori din domeniile servicii creative și media, care în Moldova numără peste 2.800 companii, unele având deja colaborări cu parteneri internaționali pentru producție audiovizuală, film, animație și design grafic.

Peste o mie de studenți de la facultățile de jurnalism, IT și comunicații, dar și specialiștii și companiile din domeniul industriilor creative vor avea acces la cele patru zone de pre-producție și post-producție video și audio de la MEDIACOR.

Crearea MEDIACOR a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Ambasada SUA, USAID, Guvernele Suediei, Marii Britanii, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, USM și Asociația COR. Valoarea parteneriatului este de aproape 3 mln USD, dintre care 1,3 mln USD reprezintă suportul USAID, Suedia și UK aid.

Printre participanții la lansarea evenimentului de lansare a MEDIACOR, care a avut loc miercuri, s-au numărat Administratorul USAID, Samantha Power, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, Ambasadoarea Suediei, Katarina Fried, Ambasadorul Marii Britanii, Steven Fisher, Rectorul USM, Igor Șarov, și Directorul Asociației COR, Vasili Braga.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -